jgsecurity
jgsecurity beveiliging

Uw partner in beveiliging

Vorige week stelden de Limburgse politiekorpsen maar liefst 90 inbraken vast. Daarmee werd, voor het eerst in tien maanden, de provinciale alarmgrens van 82 inbraken per week overschreden. De inbrakenplaag woedt vooral in Zuid-Limburg.

In de helft van de Limburgse politiezones stijgt het aantal inbraken sinds vorige week alarmerend. Toch is het grootste risico voor het zuiden van de provincie: vooral daar sloegen de dieven toe. Koploper is de politiezone Kanton Borgloon met 13 inbraken in één week.

In Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken telden ze 12 inbraken. “Zolang het vroeg donker is, zien dieven hun kans schoon”, zegt zonechef Steve Provost. Verschillende politiezones vragen hulp aan het federale interventiekorps voor extra mankracht.

"Met 90 inbraken in Limburg is vorige week de provinciale alarmdrempel overschreden, voor het eerst sinds februari. Vooral inwoners in Zuid-Limburg werden het slachtoffer, met op kop de politiezones Kantoon Borgloon en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Daar voeren ze meteen de strijd op tegen inbrekers, met meer en betere controles en de vraag om federale ondersteuning. “Maar ook de burger zelf kan helpen.”

Je kan er vergif op innemen: de wintertijd breekt aan, het wordt vroeger donker en de inbrekers gaan op pad. Vorige week (van 7 tot 13 november) sloegen ze toe op liefst 90 plaatsen in Limburg.

Bron: Het belang van Limburg

support

quality

advies

offerte

Onze klanten

stadscafe

Q8

svilogo

brasserie360

cinecitta

Texacologo

hubo

bandenspecialistKicken

 

JG Security

Hasseltweg 341
3600 Genk
Tel: 011/ 75 65 87
Fax: 089/23.28.90

BTW nr: 0841.918.428

 

 

Jürgen Griesat
Erkende installateur van alarmsystemen door het Ministerie van Binnenlandse Zaken
Erkenningsnummer Nr. FOD BiZa: 20.1755.12
Reg. Nr : 10.26.10

facebook linkedin google twitter

Build by: CLING bvba